SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  FOX Series - novi nekodirani kanal sa serijama

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj postova : 1202
  Registration date : 12.03.2007

  FOX Series - novi nekodirani kanal sa serijama

  Postaj by Admin on pet stu 28 2008, 17:33

  Na arapskim telekomunikacijskim satelitima Badr (26° istočno) i Nilesat (7° zapadno) uskoro će sa emitiranjem krenuti novi digitalni kanal pod imenom FOX Series. Biti će to ukupno drugi FOX kanal na Bliskom Istoku. Početkom 5. mjeseca ove godine u toj je regiji sa emitiranjem krenuo nekodirani filmski kanal FOX Movies.

  FOX Series sa regularnim emitiranjem kreće u ponedjeljak, 1. prosinca 2008 godine. Trenutno se na obje satelitske pozicije gdje će u budućnosti biti FOX Series emitiraju promo spotovi sa najavama serija koje će gledatelji moći gledati u prvim danima prosinca. Na kanalu će se emitirati neke od najpopularnijih svjetskih serija i to 24 sata dnevno, sedam dana u tjednu - nekodirano!

  Oni koji će imati tu sreću da mogu uhvatiti signal FOX Series na njemu će moći pratiti "Desperate Housewives" (Kućanice) i to treću sezonu, CSI Miami, Kyle XY, Brothers and sisters, "ER - Emergency" (Hitna služba), The Simpsons, "NIP/TUCK" (Reži me), "Stargate SG-1" (Zvjezdana vrata) i mnoge druge. Kanal će emitirati po istom pricipu kao i FOX Movies - sa originalnim tonom i arapskim titlovima.

  FOX Series je zajednički projekt FOX International Channels (FIC) i Rotana Media Services (RMS). Pokretanje kanala FOX Series nije nikakvo iznenađenje, naime, neposredno prije starta filmskog kanala FOX Movies najavljeno je pokretanje još jednog FOX kanala koji će biti posvećen serijama. Programi Fox Movies i FOX Series su jedni od najatraktivnijih nekodiranih tv kanala preko satelita, a financiraju se isključivo od reklama.

  tehnički parametri:

  satelit: Badr 6 (26°E)
  frekvencija: 11.842 GHz
  polarizacija: horizontalna
  SR: 27500
  FEC: 3/4
  norma: DVB-S
  CA sistem: nema, free-to-air
  promjer antene: cca. 125-150 cm

  satelit: Nilesat 101 (7°W)
  frekvencija: 12.130 GHz
  polarizacija: vertikalna
  SR: 27500
  FEC: 3/4
  norma: DVB-S
  CA sistem: nema, free-to-air
  promjer antene: cca. 100-125 cm

  S obzirom da su navedeni kanali namijenjeni za gledatelje na Bliskom Istoku, njihova dostupnost u Europi je poprilično ograničena zbog slabijeg pokrivanja signalom. Ako u Hrvatskoj pokušavate uhvatiti FOX Series, više sreće ćete imati sa satelitom Nilesat na 7° zapadno gdje je za nesmetan prijem kanala potrebna antena razumnih dimenzija.

  Sa pozicije 7° zapadno relativno dobru dostupnost ima i progrma FOX movies, koji emitira na frekvenciji 11.766 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 3/4. Za prijem te frekvencije u našim krajevima potrebna je antena promjera oko 110-125 cm, no ako se nalazite u Dalmaciji moći ćete ju uhvatiti sa još manjim antenama.

  Glavni konkurent FOX kanalima su atraktivne tv stanice MBC Grupe koji se također emitiraju preko satelita Badr 4 i Nilesat. Riječ je o atraktivnim filmskim programima MBC 2, MBC Persia, MBC Max, serijskom MBC 4, akcijskom MBC Action i dječjem MBC 3.

  Kanali sa brandom FOX danas su dostupni u sve većem broju europskih zemalja; u Španjolskoj imamo kabelski tv kanal FOX, u Portugalu osim FOX ima i nekoliko specijaliziranih kanala kao FOX Life, FOX Crime, FX i FOX Next. Njemačka je tek nedavno dobila svoj prvi FOX kanal, a Poljaci već neko vrijeme uživaju u FOX Life. Istodobno talijani se mogu pohvaliti sa najvećim brojem FOX kanala: FOX, FOX+1, FOX Life, FOX Life+1, FOX Crime, FOX Crime+1 i FX, a ni mi nismo izostavljeni iz igre pa se tako u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj, Makedoniji i Albaniji emitiraju FOX Life i FOX Crime, lokalizirano. U Srbiji je dostupan i zemaljski kanal FOX Televizija.

   Sada je: sub sij 19 2019, 14:41.