SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Nova Viaccess superkartica ili još jedna prevara

  Share
  avatar
  Boki
  Moderator

  Broj postova : 309
  Registration date : 13.03.2007

  Nova Viaccess superkartica ili još jedna prevara

  Postaj by Boki on sub oľu 31 2007, 00:49

  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 17:26

  Svi naši čitatelji koji nas prate zadnjih nekoliko mjeseci ili godina znaju da su u više navrata na tržište izdavane "lažne" komercijalne piratske kartice.

  Lažne u smislu da kada ih kupite sa njima možete strugati led sa vjetrobranskih stakala vašeg automobila. Obično su to bile starije generacije kartica koje su prije i nečemu služile, no u trenutku kada su prodavane kao super-kartice koje otvaraju sve, naravno da su bile manje vrijedne nego žvake koje kupujete u obližnjem dućanu. Obilježja tih super-kartica su otprilike ovakva: ne koštaju baš previše, između 50 i 150 eura, a otvaraju pazite sad: sve živo i mrtvo. Naravno ne morate se bojati pošto je sve to AU (auto-update) i ima sve unaprijed predviđene mjere zaštite protiv eventualnih napada providera. Realnost je ipak malo drugačija - jedna od najdugovječnijih komercijalnih kartica bila je Pentacard VR3 koja je dugo vremena omogućavala praćenje CONAX kanala na 1° zapadno. No ni ona nije bila besprijekorna te je u više navrata na ekranima korisnicima umjesto slike pružila crnilo. Cijena te kartice bila je skoro 2500 kuna, dakle oko 350 eura.

  Na više internetskih foruma pojavila se informacija o jednoj novoj komercijalnoj piratskoj Viaccess kartici. Radi li se o prevari ili o novoj "V" kartici teško je reći pošto se još nitko nije usudio kupiti novu karticu i potvrditi radi li ona doista ili se radi o još jednoj prevari koja će naivne kupce koštati "samo" 350 eura. Pa evo nekih informacija o toj kartici: autori tvrde da rade svi Viaccess 2 sistemi: Viaccess PC 2.4, PC 2.5 i PC 2.6. Kartica ima izuzetno maštovito ime- Lazer Card v.1.00 i ima zaštitni hologram (nadamo se da svi razumijete ironiju zaštitnog holograma).

  Kartica navodno otvara navedene Viaccess pakete:

  Sex View World (Hotbird)
  HBO Comedy (Hotbird) (op.a. kanal je, začudo, kodiran u Seci 2)
  NTV Hayat Sat (Hotbird i W2)
  Private Spice i Free-X-TV 1 i 2, X-Dream TV (Hotbird)
  MCT (Hotbird)
  ART (Hotbird)
  AB sat (Hotbird)
  TPS (Hotbird)
  SRG SSR (Hotbird)
  Eurosport (Hotbird
  Canal+ (Hotbird)
  BBC Prime (Hotbird)
  MTV Networks (Hotbird) (op.a. navodno ih otvara sve, iako neki uopće nisu u Viaccessu)
  HRT Zagreb (Hotbird)
  RTL Televizija (W2)
  CMC (Hotbird)
  BHT 1 (Hotbird)

  Kartica začudo ne otvara rumunjski paket MAX TV, ili su autori kartice naprosto zaboravili hakirati i tu Viaccess karticu, pošto nam se čini da su sve druge hakirali preko noći, a još manje je jasno kako su došli do većine egzotičnih kartica.

  Pitanje je možete li vjerovati u to da je kompletan Viaccess sustav pao zbog entuzijazma dvojice hakera i koji su eto odlučili to podijeliti sa svima za simboličnih 350 eura. Naše mišljenje je : ne isplati se riskirati, dakle ponudi li vam netko ovu karticu, recite "Ne, hvala", a ako ste baš toliko znatiželjni- zatražite demonstraciju i to na vašem prijemniku kod kuće.  Izvor: Satelitski Forum

   Sada je: ned lip 24 2018, 05:52.