SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Mađarska se sprema za izdavanje digitalnih koncesija

  Share
  avatar
  Boki
  Moderator

  Broj postova : 309
  Registration date : 13.03.2007

  Mađarska se sprema za izdavanje digitalnih koncesija

  Postaj by Boki on sub oľu 31 2007, 00:50

  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 16:14

  Danier Pataki, predsjednik mađarskog vijeća za telekomunikacije (NHH) najavio je da će ta zemlja početi sa dodjeljivanjem koncesija za digitalno emitiranje tijekom iduće godine.

  Doduše, to će se dogoditi samo ako vlada odnosno parlament potvrdi donesenu regulativu prelaska na digitalno emitiranje. Mađarska trenutno na svojem teritoriju ima DVB-T signal samo na području Budimpešte i Kabhegyja, a 2012 godina trebala bi biti godina potpunog gašenja analognih zemaljskih signala. Slična situacija je i u Hrvatskoj, kod nas se još uvijek čeka donošenje strategije prelaska na digitalno emitiranje koju bi trebao potvrditi Hrvatski Sabor, a nakon čega bi se konačno i počele raspisivati koncesije za DVB-T mrežu.

  Prema nekim informacijama, vlada bi strategiju prelaska trebala potvrditi već ove godine kako bi se do kraja godine mogli raspisati natječaji za dodjelu koncesija za dvije nove komercijalne televizije. Naravno, pošto je ova godina kod nas izborna, šanse za to su malene.

  Podsjetimo da bi se prema sadašnjem planu, sadašnji DVB-T multipleks u kojem se emitiraju kanali HRT 1, HRT 2, Nova TV i RTL televizija trebao razdvojiti na nacionalni i komercijalni multipleks. U prvom, javnom multipleksu HRT bi u konačnici emitirao četiri do pet vlastitih kanala, a u komercijalnom multipleksu bi se već iduće godine moglo emitirati četiri komercijalna kanala: RTL Televizija, Nova TV i dva nova koncesionara.  Izvor: BroadBand TV News

   Sada je: čet tra 19 2018, 16:31.