SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  BBC najavio kodiranje svojih kanala na satelitu Astra 2D

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  BBC najavio kodiranje svojih kanala na satelitu Astra 2D

  Postaj by gaston33 on sri svi 02 2007, 15:55

  Mrze li oni Sky?
  BBC najavio kodiranje svojih kanala na satelitu Astra 2D
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 14:12

  Britanska javna radiotelevizijska korporacija BBC u suradnji sa komercijalnom televizijom ITV iduće godine planira pokrenuti besplatnu satelitsku platformu FreeSat.

  BBC je već dobio zeleno svjetlo za start nove satelitske platforme. BBC će u suradnji sa ITV-om pokrenuti FTV platformu (Free To View - kanali emitiraju kodirano no ne plaća se mjesečna pretplata) što u praksi znači da će BBC i ITV na Astri 2D (28.2° istočno) gdje se trenutno emitiraju, kodirati svoj program. Za praćenje navedenih kanala gledatelji će u budućnosti trebati odgovarajući digitalni satelitski prijemnik- dekoder i pripadajuću dekodersku karticu. Još uvijek nije poznato koji će sustav kodiranja BBC i ITV koristiti za svoj novi projekt.

  Platforma Freesat gledateljima će ponuditi programe u standardnoj (SD) i visokoj razlučivosti (HD) u produkciji BBC-a i ITV-a. U novoj će se platformi uz kanale BBC-a i ITV-a moći naći i kanali drugih televizija koji žele postati dostupni što većem broju gledatelja, a pritom ne ovisiti o infastrukturi Sky Digitala.  BBC i ITV su u počecima digitalnog emitiranja na satelitu bili dostupni u sklopu digitalne satelitske platforme Sky Digital koncerna BSkyB. 2003 godine BBC i BSkyB nisu uspjeli postići dogovor oko visine naknade koju BBC plaća za NDS Videoguard kodiranje pa je BBC odlučio prestati kodirati svoje kanale. Kanali BBC su se tijekom iste godine preselili sa satelita Astra 2A i Astra 2B koji signalom pokrivaju gotovo cijeli Europski kontinent, na Astru 2D (također na 28.2° istočno) koja signalom pokriva uglavnom britansko otočje i tek rubne dijelove okolnih zemalja. Da biste mogli pratiti BBC i ITV na navedenom satelitu treba vam antena velikog promjera (od 200-250 cm). 2005 godine BBC-jev korak da krene sa nekodiranim emitiranjem na satelitu slijedio je i ITV, a nešto kasnije isto je učinio i FilmFour.

  Satelitskim tržištem u Velikoj Britaniji trenutno dominira platforma Sky Digital koja trenutno broji više od 8 milijuna pretplatnika. I Sky je predstavio "svoju" verziju Freesat platforme koja nosi naziv FreeSatFromSky, a obuhvaća većinu nekodiranih programa na poziciji 28.2° istočno i 28.5° istočno i neke kodirane ali besplatne kanale. Za prijem FreeSatFromSky platforme gledatelji moraju imati Sky Digibox prijemnik sa NDS karticom, a ako požele uvijek se mogu pretplatiti na neki od Sky Digitalovih paketa. No što se digitalne televizije tiče Sky Digital ipak više nije kolovođa u Velikoj Britaniji - odnedavno ga je prestigla digitalna zemaljska mreža FreeView koja je prisutna u više od 8.2 milijuna britanskih kućanstava.

   Sada je: ned lip 24 2018, 06:16.