SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Poljska televizija TVP pokreće vlastitu verziju FreeSat plat

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj postova : 1202
  Registration date : 12.03.2007

  Poljska televizija TVP pokreće vlastitu verziju FreeSat plat

  Postaj by Admin on pon svi 07 2007, 18:54

  Sve za svoje ljude
  Poljska televizija TVP pokreće vlastitu verziju FreeSat platforme?
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 0:49

  Poljska javna televizija TVP (Telewizja Polska) razmatra mogućnost pokretanja vlastite besplatne digitalne satelitske platforme po uzoru na BBC koji u suradnji sa komercijalnom televizijom ITV za britansko tržište planira napraviti FreeSat platformu početkom iduće godine.

  Poljska verzija FreeSata trebala bi krenuti i prije britanske verzije odnosno već do kraja ove godine. Platforma bi se trebala emitirati na satelitu Astra na 19.2° istočno, a SES Astra očekuje da bi taj projekt trebao biti izuzetno uspješan. Poljski FreeSat u svojoj ponudi bi imao besplatne satelitske programe, a neki bi kanali zbog televizijskih prava ipak morali emitirati u kodiranom obliku (npr. TVP Sport), no bili bi dostupni preko dekoderskih kartica. Gledatelji koji će htjeti gledati kodirane kanale trebati će jednokratno investirati u dekodersku karticu i digitalni satelitski prijemnik kompatibilan sa kodnim sustavom FreeSat platforme, no neće se plaćati mjesečna pretplata. Kako TVP na Astri trenutno kodira u sistemu NDS Videoguard nije isključena mogućnost da će i kanali poljskog FreeSata kodirati u istom sustavu kodiranja. Nije poznato koji bi se kanali uz TVP našli u okviru nove platforme.


  Hoće li TVP Sport biti dio nove TVP FreeSat platforme?

  FreeSat nije novost gledateljima u Europi, a imamo ga čak i mi u Hrvatskoj - radi se dakako o minipaketu HRT (Hrvatska Radio Televizija) čije satelitske kartice plaćamo jednokratno 165 kn (uvjet je da se plaća RTV pristojba), a sličan model imaju Češka (CS Link), Slovačka (SkyLink) i Austrija (ORF).

   Sada je: pon lip 25 2018, 10:32.