SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Canal Digital priprema se za gašenje SDTV kanala

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  Canal Digital priprema se za gašenje SDTV kanala

  Postaj by gaston33 on ned svi 20 2007, 16:26

  Ma tko još gleda SDTV?
  Canal Digital priprema se za gašenje SDTV kanala
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 15:10

  Prelazak sa analognog na digitalno emitiranje još nije ni blizu završen (a u nekim zemljama nije niti započeo!), a skandinavska pay tv platforma Canal Digital već ima druge planove - započeti gašenje svojih SDTV (televizija standardne razlučivosti - tj. "obični" tv kanali) kanala i to u korist HDTV (televizija visoke razlučivosti) formata.

  Iz Canal Digitala svoje planove pojašnjavaju činjenicom da je sve manje ljudi zainteresirano za nove SDTV kanale te da razlog gašenja istih nije štednja već demonstracija korisnicima i partnerima da zaista misle ozbiljno. Jedan od kanala koji je označen kao potencijalni kandidat za gašenje SDTV servisa je filmski kanal Silver koji je tek nedavno krenuo sa emitiranjem u platformi.

  Canal Digital je zapravo prva platforma u Europi koja je svojim pretplatnicima ponudila HDTV servis koji je nosio ime C More HD. U međuvremenu je eksperimentalno emitiranje u Mpeg2 formatu zamijenjeno sa Mpeg4 formatom (bolja kompresija), a C More je preimenovan u Canal+ HD. Danas ta skandinavska platforma ima čak 6 HDTV kanala - Canal + Film HD, Canal + Sport HD, Discovery HD, Voom HD, National Geographic HD i SVT HD i tako je postala druga po veličini u Europi po broju HDTV kanala (nakon Sky Digitala, dakako).

  Nakon velikih i ambicioznih planova Canal Digitala očekuje se odgovor njihovog najvećeg rivala, Viasata koji još uvijek nije otkrio nikakve detalje o vlastitim HDTV kanalima.

   Sada je: sub tra 21 2018, 16:45.