SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Što zapravo testira slovenski STN?

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  Što zapravo testira slovenski STN?

  Postaj by gaston33 on sri svi 30 2007, 01:00

  Male tajne velikih majstora?
  Što zapravo testira slovenski STN?
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 12:18

  Slovenski satelitski provider STN (Satellite Telecommunications Network) posljednjih nekoliko tjedana vrši mnoga testiranja u svojem multipleksu.

  Realno gledajući, testovi traju od samog početka emitiranja multipleksa na Eutelsatu W2 na 16° istočno kada se uz kanale TV Pika i Čarli TV emitirao i komercijalni TV3 Slovenija koji je sadržajno vrlo kvalitetan kanal. Nakon otprilike mjesec dana eksperimentalnog emitiranja TV3 je na Eutelsatu W2 ugašen, a o mogućem povratku tog kanala u multipleks STN zasad nema komentara.

  Nedavno je na W2 završilo i testno emitiranje kanala NTV Hayat, a na njegovo mjesto stigao je BHT1, a nakon toliko testnih emitiranja postavlja se pitanje - čemu sve to? Znači li to da će se u budućnosti svi donedavno testirani kanali emitirati na satelitu Eutelsat W2 na STN-ovoj frekvenciji? Većina se tv kanala iz ovih područja slaže u jednome: Eutelsat W2 je značajno jeftinije rješenje od Hot Birda i nije isključena mogućnost da će postupno svi migrirati na taj satelit gdje bi se u konačnici mogli naći gotovo svi kanali iz bivših jugoslavenskih republika.

  No najviše interesa je privukao kanal pod imenom NDS Test koji se u STN-ovom multipleksu pojavio tek nedavno. Identifikacija providera je naravno - Total TV (091f), a ispod kodiranog kanala trenutno se emitira slovenska TV Pika (dakle imamo dvije verzije- kodiranu i nekodiranu). Najava STN-a da će ubrzo podići Symbol Rate svojeg multipleksa sa 16277 na 27500 na neki način nam govori da je STN vjerovatno krenuo u suradnju sa Total TV-om i da bi se na njegovoj frekvenciji uskoro mogli emitirati kanali za potrebe Total TV-a. Hoće li to biti neki strani kanali kao Animal Planet, Cartoon Network, Hallmark Channel ili će Total u ponudu uvrstiti slovenske kanale Čarli TV i Teve Pika i potom ih kodirati još uvijek je "vojna" tajna.

  Konačan rasplet ove misterije očekuje se tijekom idućeg mjeseca, kada ćemo napokon saznati što se proteklih nekoliko tjedana zbivalo iza kulisa.

  Jedno je sigurno: prelazak sa Hellas Sata na Eutelsat W2 za STN je bio pun pogodak.

   Sada je: pon svi 28 2018, 10:50.