SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  MAXtv broji više od 20.000 pretplatnika

  Share

  tarik

  Broj postova : 120
  Registration date : 06.04.2007

  MAXtv broji više od 20.000 pretplatnika

  Postaj by tarik on pon lip 04 2007, 15:28

  Uspjeh MAX TV-a
  MAXtv broji više od 20.000 pretplatnika
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 12:09

  Kako javlja Večernji List, MAX TV - T-comova IPTV usluga u Hrvatskoj broji više od 20.000 pretplatnika, a nedavno ga je analitička kuća Ovum proglasila jednom od najboljih internetskih televizija u svijetu.

  U izvješću o globalnom tržištu predstavljenom prošlog tjedna na festivalu u Cannesu, analitička kuća Ovum navela je T-Com MAXtv kao pozitivan primjer u svijetu internet televizija. Ovum je inače jedna od dviju najuglednijih analitičkih kuća za savjetovanja na području informatike i telekomunikacija, a njezine usluge koristi i britanska vlada.

  Analitičari Ovuma procjenjuju kako MAXtv na nekim područjima čak predvodi trendove jer uz regularni TV program ujedno u vlastitoj produkciji izrađuje kratke forme. Ovaj trend, smatra Ovum-ova analitičarka Aleksandra Bošnjak, uskoro će postati sve prisutniji i u ostatku svijeta. Prema njezinom mišljenju, ova je godina prijelomna za razvoj internetske televizije, a u sljedećih nekoliko godina na ovom će tržištu doći do velikih promjena. Čak i veliki igrači neće opstati ukoliko se ne prilagode novim trendovima i prihvate nove tehnologije.

  Uz vlastitu produkciju MAXtv ujedno pruža uslugu videa na zahtjev (MAXtv videoteka), koju Ovum ističe kao jednu od najbrže rastućih digitalnih usluga koja bi uskoro mogla postati presudna za uspjeh telekomunikacijskih tvrtki. MAXtv, kao i većina novih tehnologija u razvoju, ima i svoje mane. Ipak, u T-Comu konstantno se radi na njihovom uklanjanju. Novi korisnici usluge od nedavno dobivaju novi set-top box (Scientific Atlanta), koji ne pati od problema s pregrijavanjem prisutnih kod starijih uređaja, te omogućuje prijam HDTV signala.

  O emitiranju sadržaja u visokoj - HDTV razlučivosti T-HT već pregovara s filmskim studijima i TV kanalima koji svoj program emitiraju u ovom standardu. Pokretanjem HDTV-a T-Com će u Hrvatsku dovesti tehnologiju zbog koje će napokon dobiti smisao veliki plazma i LCD televizori koji se u posljednje vrijeme postali sve češći. No najveću prepreku za uvođenje HDTV kanala ipak će predstavljati infastruktura pošto je za prijenos signala u visokoj razlučivosti potreban ADSL 2 koji se već neko vrijeme uvodi u domaće telekom centrale.

   Sada je: ned lip 24 2018, 06:12.