SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Digi TV VS. Total TV

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  Digi TV VS. Total TV

  Postaj by gaston33 on uto lip 05 2007, 16:48

  Vječita borba
  Digi TV VS. Total TV
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 0:14

  U hrvatskim trgovinama satelitskom opremom trenutno se mogu pronaći dva digitalna satelitska paketa za koje gledatelji imaju povećan interes. Prva o kojoj je riječ je platforma Digi TV koja u hrvatskoj posluje od 12-tog mjeseca prošle godine (nakon što je preuzela platformu See More SatChannel).

  Druga je Total TV koja se kod nas ne može gledati baš posve legalno no u nekim domaćim sat shopovima Total TV ipak možete dobiti ispod pulta. Razlog tome je što srpski kanali koji se emitiraju u Total TV paketu nemaju pravo za emitiranje svojeg programa na teritoriju Hrvatske. Upravo zbog mogućnosti nabavke obje platforme potencijalni kupci su se mnogo puta zapitali što uzeti i što se zapravo nudi , a ukoliko su to pitanje pokušali postaviti na bilo kojem forumu bili bi zasuti sa odgovorima pristalica jednog ili drugog paketa.

  Pokušat ćemo u nekoliko kratkih crta usporediti oba paketa (onima koji su dostupni na teritoriju RH) i pokušati odrediti koji se čini boljim. Kako bi općenita usporedba zasigurno rezultirala krivim rezultatom, odlučili smo sučeljavanje podijeliti u nekoliko kategorija, a na kraju svake ćemo napisati tko je pobjednik.

  Satelit emitiranja
  Digi TV se emitira na Intelsatu 10-02 na 1° zapadno, a Total TV na 16° istočno. Pobjednik u ovoj kategoriji je svakako Total TV pošto je puno lakše na postojećim satelitskim antenama podesiti prijem satelita Eutelsat W2 (uz postojeće Astru i Hot Bird naravno). Za prijem Intelsata 10-02 situacija je malo kaotičnija pa je za prijem potrebno instalirati dodatni tanjur. Ukoliko preusmjerite postojeći tanjur sa Hot Birda ili Astre na Intelsat ta solucija vam se neće svidjeti ako ne želite pogubiti postojeće satelitske kanale ili npr. HRT.
  Pobjednik: Total TV

  Oprema
  Iako je oprema (izuzev prijemnika) na oba paketa podjednaka (dakle uglavnom je riječ o nekom noname tanjuru koji ima naljepnicu Digi TV odnosno Total TV) Total TV je osvojio ovu kategoriju zbog činjenice da u kompletu dolazi monoblok sa kojim se može pratiti i Hot Bird na 13° istočno. Ukratko: dva LNB-a su bolja od jednoga.
  Pobjednik: Total TV

  Službeni prijemnik
  Iako je sa službenim prijemnicima Digi TV-a bilo dosta problema oni su uglavnom riješeni i može se reći da je Humax odnio tijesnu pobjedu nad Totalovim službenim prijemnikom Echolite kojemu ipak nedostaju neke funkcije koje su svakom prijemniku dobrodošle. Software u Echolite prijemniku je ljepši, grafički prilagođen Total TV-u i jednostavniji od onog u Humaxu no neke stvari koje su izostavljene. Također smatramo da je dizajn Humaxa ljepši, a i daljinski upravljač je jednostavniji za rukovanje. Digi TV također kao izbor nudi i Hyundai prijemnik za koji pak smatramo da je ipak lošiji od Echolite.
  Pobjednik: Digi TV

  Kodiranje: piratstvo
  Total TV je u prednosti nad Digi TV-om pošto koriste sustav NDS Videoguard, a za koji nikada nije objavljen javni hack. S druge strane Digi TV koristi kodiranje Nagravision 2, a kodovi za Digi TV su se svojevremeno ali kratko pojavili na internetskim upload centrima.
  Pobjednik: Total TV

  Kodiranje: korištenje samo službenih prijemnika
  U ovoj kategoriji zaštite pobjeđuje Digi TV pošto je za iščitavanje tzv. Box Key i RSA podataka iz kartica potreban poseban sklop, a čak i onda postoji rizik da kartica izdahne. Kod Total TV-a dovoljno je pročitati serijski broj kartice koji se ispisuje u samom izborniku uređaja (Dijagnostika).
  Pobjednik: Digi TV

  Kodiranje: card sharing
  Treća kategorija u kodiranjima je mogućnost sprečavanja i distribucije Card Sharinga. NDS kao kodiranje vrlo učinkovito smanjuje mogućnosti Card Sharinga odnosno smanjuje se broj osoba koje kanale Total TV-a mogu pratiti preko jedne jedine pretplatničke kartice, dok je situacija kod Nagre 2 puno gora (za Digi TV, naravno). Činjenica da za korištenje Card Sharinga treba prije svega omogućiti da kartica radi na neslužbenim prijemnicima ipak je osigurala Digi TV-u pobjedu pošto se do podataka sa njihovih službenih kartica dolazi na daleko teži način no što je to slučaj kod Total TV-a.
  Pobjednik: Digi TV

  Četvrta kategorija u kodiranjima je mogućnost manipulacije originalnih kartica. Kako takvo što kod Total TV-a tj NDS Videoguard Express kartica još uvijek nismo čuli, a kod Nagravision 2 sistema modifikacije originalnih kartica su itekako dostupne (kako Digital+ tako i Digi TV) jedino što možemo reći je da je pobjednik u ovoj kategoriji Total TV.
  Pobjednik : Total TV

  Cijena
  Digi TV je samim ulaskom na srpsko tržište napao Total TV sa vrlo niskim cijenama koje su se i dan danas održale. Naravno trebaju se spomenuti i brojne akcije kao što su besplatan prijemnik uz potpis godišnjeg ugovora (takav sistem privlačenja pretplatnika je kasnije usvojio i Total TV). I kod nas je Digi TV povoljniji od Total TV-a - cijena cijelog paketa je 80 kn mjesečno dok je cijena cijelog paketa Total TV-a oko 125 kn mjesečno.
  Pobjednik: Digi TV

  Ponuda hrvatskih kanala
  Pobjednik je bez ikakve dileme Digi TV. Total TV u svojoj ponudi nema niti jedan kanal iz hrvatske dok ih Digi TV ima ukupno pet. Naravno da bi realna ocjena bila drugačija ukoliko bi Total TV službeno poslovao na hrvatskom tržištu i kada bi u ponudu uvrstio najatraktivnije domaće kanale - u ovom slučaju presuđujemo u korist Digi TV.
  Pobjednik: Digi TV

  Ponuda srpskih kanala
  SportKlub, Film+, FOX, Avala, desetak dodatnih kanala TV Pink, desetak lokalnih kanala, Cinemania TV, MTS, AutoPlus... Lista srpskih kanala iz Total TV-a je poprilično duga u odnosu na onu kojom raspolaže Digi TV (koji ima samo RTS 1, RTS 2 ,B92, TV Galaksija 32 i Palma TV) - dakle situacija za Srbiju je posve drugačija, uvjerljivi pobjednik je Total TV.
  Pobjednik: Total TV

  Ponuda stranih kanala
  Iako Total TV u svojoj ponudi ima desetak atraktivnih stranih kanala Digi TV ih ipak ima više. Total TV na svojoj strani ima Motors TV i BBC Prime, no nedostaju vrlo važni kanali kao što su Animal Planet, Discovery Civilisation, Zone Reality, Discovery Science, TCM, Cartoon Network, Jetix, VH-1 i Hallmark.
  Pobjednik: Digi TV

  Sport
  Eurosport u Digi TV protiv Eurosporta, SportKluba i SOS u Total TV-u govore dovoljno. Pobjednik je Total TV.
  Pobjednik: Total TV

  Dječji kanali
  Pošto u svojoj ponudi ima vrlo tražene i svjetski popularne dječje kanale Cartoon Network i Jetix, a u ponudi je prisutan i Minimax koji je većim dijelom lokaliziran na srpski jezik Digi TV je pobjednik u ovoj kategoriji pošto Total TV od dječjih kanala ima Kanal D, Happy TV i Pink Kids čija je kvaliteta u odnosu na svjetske brandove manja.
  Pobjednik: Digi TV

  Edukativni kanali
  Digi TV u svojoj ponudi ima kompletan Discovery paket, National Geographic, Animal Planet, Travel Channel, Viasat Explorer i Viasat History. Total TV s druge strane ima Discovery Channel, National Geographic, Travel Channel i Viasatove kanale. Uz brojčanu nadmoć edukativnih kanala Digi TV je pobjednik ove kategorije.
  Pobjednik: Digi TV

  Glazbeni kanali
  MTV Adria, VH-1 Europe i CMC u Digi TV protiv MTV Adria i MTS u Total TV-u govori nam da je pobjednik u ovoj kategoriji Digi TV i to upravo zbog raznolikosti među kanalima (MTV Adria - pop, CMC - hrvatska glazba, VH-1 starija glazba).
  Pobjednik: Digi TV

  Filmski kanali
  Total TV u svojoj ponudi ima šest filmskih kanala: TV 1000, HBO, Cinemania, Film+, Pink Movies i Pink Film. Pink Film koji pokriva ex-yu filmoteku, Pink Movies koji prikazuje starije i novije strane filmove, Cinemania koja je orijentirana prema europskoj i nezavisnoj kinematografiji te dobro poznati brandovi kao što su TV1000, Film+ i HBO Adria osigurali su definitivnu pobjedu Total TV-a nad Digi TV-om u ovoj kategoriji. Digi TV u ponudi filmskih kanala ima TV 1000, HBO, TCM (od 21-03) i Hallmark.
  Pobjednik: Total TV

  Serijski i zabavni kanali
  Digi TV u svojoj ponudi zapravo ima samo dva kanala koji su serijskog i općenito zabavnog karaktera. Jedan od njih je Zone Romantica koji prikazuje latinoameričke sapunice i nije baš omiljen među muškom publikom, a drugi koji se može smatrati zabavnim kanalom je Zone Reality koji prikazuje razne real-life emisije i reality showove. Total TV na svojoj strani ima izvrsni BBC Prime koji je gotovo u cijelosti lokaliziran na srpski jezik, ali ima i FOX Crime koji je u cijelosti preveden i na srpski i na hrvatski jezik. Odluka je lagana - pobjedu nosi Total TV:
  Pobjednik: Total TV

  Erotika 24h
  Iako Digi TV u ponudi ima profinjeni Playboy TV i vrlo atraktivan kanal Private Spice, nije nam dostupna njegova 24 satna verija već samo noćna od 23-05 sati. S druge strane Total TV po vrlo povoljnoj cijeni ima čak tri 24 satna erotska kanala u svojoj ponudi. Oni su Free-X-TV, Free-XTV 2 i X-Dream TV. Iako su sadržajno kanali Free-XTV možda manje kvalitetni od Private Spice, satnicom to svakako nadoknađuju.
  Pobjednik: Total TV

  Lokalizacija kanala
  Oba paketa imaju svoje nedostatke i prednosti. Digi TV već mjesecima muku muči sa rješavanjem problema kod lokalizacije svih kanala. Do dan danas nije rješen problem lokalizacije na kanalu Zone Reality iako on uredno emitira hrvatske DVB titlove (koji su ljepši i pregledniji od teletekst titlova) i umjesto njih emitira teletekst titl. Hrvatski DVB titl nalijepljen je na kanalima MTV i HBO Adria, a na kanalu Discovery Channel i Eurosport emitira se srpski titl odnosno srpski komentar. S druge strane Total TV se već mjesecima muči sa lokalizacijom kanala Travel Channel odnosno emitira nalijepljene teletekst titlove i to sa prijemnika koji ni ne podržava naše znakove pa se umjesto čžš prikazuju iritantni hijeroglifi.

  Total TV u svojoj ponudi ima lokalizirane : Discovery Channel, National Geographic, Fox Crime, Motors TV, BBC Prime, HBO, TV1000, Viasat History, Viasat Explorer, Travel Channel, MTV Adria, SportKlub, Eurosport i Film +. Digi TV ima National Geographic, HBO, MTV Adria, TV 1000, Viasat Explorer, Viasat History, Minimax (na srpskom), Zone Reality, Discovery Channel( na srpskom), Hallmark, Eurosport (srpski komentar) i Zone Romantica.

  Ipak, BBC Prime, SportKlub, FOX Crime i Film+ predstavljaju određenu prednost i stoga je pobjednik ove kategorije Total TV.
  Pobjednik: Total TV

  Brojnost kanala
  Total TV u ponudi ima više od 50 TV kanala ne računajući nekodirane kanale na istom satelitu. Digi TV broji tek nešto više od 30 kanala što znači da je pobjednik u ovoj kategoriji Total TV.
  Pobjednik :Total TV

  Elektronski programski vodič (EPG)
  Digi TV na određenom dijelu kanala doista ima EPG ali on je na rumunjskom jeziku pa je stoga nama u Hrvatskoj prilično neupotrebljiv (osim ako razumijete rumunjski, naravno), a domaći kanali kao što su RTL Televizija, Nova TV ili CMC uopće nemaju EPG, a prema riječima Digi TV-a nemaju plan da tako skoro uvedu EPG na hrvatskom jeziku. Total TV s druge strane na svim kanalima ima EPG i stoga je pobjednik u ovoj kategoriji.
  Pobjednik: Total TV

  Teletekst
  Broj kanala na kojima Digi TV emitira teletekst je zbilja malen, a što se naših kanala tiče (RTL Televizija, OTV, Z1, Nova) ni na jednom se ne emitira teletekst. U Total TV-a teletekst se emitira na većini programa koji ga imaju što znači da je pobjednik i ovdje Total TV.

  Kvaliteta slike i zvuka.
  Total TV ima vrlo velik broj lokalnih kanala čija se kvaliteta slike kreće od vrlo dobre pa do blago očajne no problem nisu enkoderi Total TV-a nego način distribucije samog kanala do uplinka a i sama tehnika emitiranja. S druge strane ako usporedimo strane kanale koji se emitiraju u Total TV-u i u Digi TV-u (npr, MTV Adria, HBO, Discovery, Travel Channel, Viasat Explorer, TV1000) vidjet ćemo jasnu razliku koja govori da Total TV ima kvalitetniju sliku što zbog većeg raspoloživog bandwidtha što zbog veće razlučivosti slike. Total TV na većini kanala ima kvalitetniji zvuk (u prosjeku veći audio bitrate) nego što ga ima Digi TV, dakle apsolutni pobjednik je Total TV.
  Pobjednik: Total TV

  Kao što vidite, broj kategorija u kojima se ovi paketi mogu uspoređivati je ogroman, a konačni rezultat u ovoj usporedbi ide u korist Total TV-u koji je pobjednik u većem broju kategorija. Digi TV je apsolutni pobjednik ako preko satelitske antene želite gledati hrvatske programe i veliki broj stranih kanala. Total TV pobjeđuje ako želite 24 satnu erotiku, više sporta (SportKlub) i dakako velik broj kanala iz Srbije. No opet, mnogi će reći "meni je unatoč tome Digi TV / Total TV bolji paket" i biti će u pravu - zašto? Zato što dobra stara izreka "sto ljudi sto ćudi" zbilja ima smisla.

   Sada je: uto tra 24 2018, 19:18.