SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Slovenski kanali POP TV, Kanal A i TV 3 Slovenija na Eutelsa

  Share

  tarik

  Broj postova : 120
  Registration date : 06.04.2007

  Slovenski kanali POP TV, Kanal A i TV 3 Slovenija na Eutelsa

  Postaj by tarik on čet lip 14 2007, 15:02

  Napokon na satelitu
  Slovenski kanali POP TV, Kanal A i TV 3 Slovenija na Eutelsatu W2
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 13:46

  Jučerašnji dan biti će upamćen kao dan kada su se dva najpopularnija slovenska komercijalna tv kanala POP TV i Kanal A napokon testno pojavili na satelitu Eutelsat W2 na 16° istočno.

  Kao što smo već pisali - srpska platforma Total TV širi svoje poslovanje i na Sloveniju, a u suradnji sa satelitskim operaterom STN (Satellite Telecommunications Network) u sklopu te platforme će se emitirati i nekoliko kanala iz Slovenije. Jučer oko podneva napokon je uključen signal kanala POP TV, Kanal A i TV3 na frekvenciji 12.732 GHz V, Symbol Rate 16277, FEC 2/3 Mpeg2 nekodirano (POP TV, Kanal A) i kodirano u NDS sistemu (TV 3). Zbog problema oko kodiranja kanala POP TV i Kanal A njihov je signal privremeno isključen no očekujemo njihov povratak u najskorije vrijeme. TV3 se trenutno emitira u nekodiranom obliku.

  Kako je cijeli projekt još uvijek u eksperimentalnoj fazi slika koja se reemitira dolazi iz mreže lokalne kabelske televizije no u pripremi su optički vodovi koji bi trebali osigurati da slika novih kanala bude besprijekorna. Kanal A i POP TV kanali su u vlasništvu američke korporacije CME (Central European Media Enterprises), a u čijem vlasništvu je i naša Nova TV. POP TV u Sloveniji emitira od 1996 godine, a par godina kasnije preuzeo je dotadašnjeg konkurenta Kanal A od švedskog SBS-a. POP TV se može pohvaliti sa atraktivnom programskom shemom vikendom i u večernjim satima kada ćete na njemu pronaći brojne nove i starije serije, a vikendom i nove filmske naslove. Kanal A je fokusiran na emisije i serije američke produkcije pa tako na njemu u najvećem broju termina možemo gledati humoristične serije i starije serije.  TV3 Slovenija je najmlađa komercijalna televizija koja je u vlasništvu švedskog MTG-a (Modern Times Group), a vjerovatno vam je poznata sa satelita Amos na 4° zapadno gdje se emitira u nekodiranom obliku. Nakon što TV3 uđe u Total TV nije isključena mogućnost da će u potpunosti napustiti Amos ili kodirati svoj signal.  Od najavljenih kanala još uvijek čekamo na izvrsni sportski kanal SportKlub Slovenija koji je sadržajno jedan od najboljih i najbogatijih sportskih kanala u Europi no datum njegovog starta još uvijek nije poznat.

   Sada je: uto srp 17 2018, 21:51.