SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Ekskluzivno: Intervju sa predstavnikom kanala HBO Adria

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  Ekskluzivno: Intervju sa predstavnikom kanala HBO Adria

  Postaj by gaston33 on ned srp 22 2007, 21:58

  Samo za vas
  Ekskluzivno: Intervju sa predstavnikom kanala HBO Adria
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, 18.7.2007 u 11:17

  Čitateljima SateliTV.net portala i Satelitskog Foruma donosimo ekskluzivni intervju sa predstavnikom kanala HBO Adria; gospodin Marin Kariž odgovorio je na naša brojna pitanja koja će mnoge od vas obradovati i razveseliti. Ovim putem mu se zahvaljujemo na iscrpnim odgovorima koji su nam razjasnili mnoge stvari, a i otkrili nekoliko sjajnih noviteta koji nam najesen dolaze od HBO-a.

  HBO: Na početku se želimo zahvaliti vama i cijeloj ekipi Satelitskog Foruma, SateliTV-a kao i svim članovima foruma koji su nam svojim prijedlozima ali i kritikama pomogli u razvoju programa, od samih početaka našeg emitiranja u regiji. Vjerojatno će se jedan dobar dio Vas sjetiti naših skromnih početaka 2004 godine i dvanaestosatnog programa. Danas zahvaljujući i vašim prijedlozima imamo 16 satni program (18 satni vikendom), atraktivni on-air look, svaki feed je potpuno lokaliziran zahvaljujući DVB titlovima, a na traženje pretplatnika smo aktivirali teletekst uslugu. Ova jesen će donijeti i daljnji napredak u razvoju naše usluge te se nadamo da će naši pretplatnici biti zadovoljni predviđenim promjenama. Više o tome ćemo reći u odgovorima na vaša pitanja.

  SATELITV: Jeste li zadovoljni sa uspjehom kanala HBO Adria u Hrvatskoj?
  HBO: Da, zadovoljni smo uspjehom HBO-a u Hrvatskoj, te dozvolite da iskoristimo ovu prigodu i zahvalimo našim poslovnim partnerima i distributerima na podršci i naporima uloženim u distribuciju našeg programa krajnjim korisnicima. Naravno, u budućnosti očekujemo još bolje rezultate.
  HBO Adria novi on-air look ima više od godinu dana

  SATELITV: Kakva je situacija sa Slovenijom i Srbijom, gora ili bolja nego u Hrvatskoj?
  HBO: Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan jer je svako tržište samo po sebi vrlo specifično. Vrlo smo zadovoljni situacijom u Srbiji i naporima koje tamošnji distributeri ulažu kako bi omogućili prijem našeg programa velikom broju kućanstava. Što se tiče Slovenije, smatramo da je rezultat na ovom tržištu još uvijek ispod stvarnog potencijala, ponajviše zbog drugačijeg prodajnog pristupa. Međutim, vjerujemo da ćemo razvojem i proširenjem usluge, te novim ponudama i cjenovnim pristupom dosegnuti željenu penetraciju.

  SATELITV:Nakon skoro 3 godine rada u Hrvatskoj, planirate li HBO transformirati u 24 satni kanal?
  HBO: Kao što sam spomenuo na početku, zahvaljujući podršci i kritikama vaših čitatelja i forumaša od prvog dana našeg emitiranja u regiji, HBO se konstantno razvija. Stoga, kao zahvalu za vašu podršku u protekle tri godine, ekskluzivno ovdje najavljujemo početak 24 satnog emitiranja od rujna 2007.

  SATELITV: Dugo vremena se pričalo o početku emitiranja HBO-a u 16:9 formatu i u Dolby Digital 5.1 tehnici (AC3), hoće li biti što od toga u skoroj budućnosti? HBO: Vjerujem da ste upoznati s činjenicom da pojedini regionalni HBO kanali već funkcioniraju s DD5.1. Međutim zbog određenih tehničkih problema smo za sada odgodili implementaciju DD5.1 formata na Adria feedu, također većina naših distributera trenutno nije u mogućnosti dostaviti ovaj format do krajnjih korisnika. Slična je situacija s anamorfnim formatom 16:9 što nikako ne znači da u bliskoj budućnosti nećemo implementirati i ova poboljšanja.

  SATELITV: Poljski mediji pišu i o pokretanju kanala HBO HD, znači li to da bi u budućnosti HBO HD mogao biti dostupan i kod nas?
  HBO: Da, HD je definitivno projekt koji se razvija i trebao bi zaživjeti u bliskoj budućnosti, ali zbog visokih troškova povezanih prvenstveno s potrebnim bandwidthom može se očekivati da će se najprije pokrenuti na razvijenijim tržištima poput Poljske.

  SATELITV: Planira li HBO Adria u Hrvatskoj ili susjednim tržištima pokrenuti kanal HBO 2 ili HBO Comedy?
  HBO: Druga lijepa i ekskluzivna vijest za Vaše čitatelje i naše pretplatnike je ta da HBO Comedy u našoj regiji počinje s emitiranjem ove jeseni (listopad ili studeni)!

  SATELITV: Hoće li se HBO Comedy dodatno naplaćivati ili će biti bonus uz postojeći HBO Adria kanal?
  HBO: HBO Comedy se neće dodatno naplaćivati te će ga naši pretplatnici dobiti kao bonus uz HBO. Ispasti će da se stalno zahvaljujemo, ali kad govorimo o novom kanalu moramo se zahvaliti svim našim trenutnim pretplatnicima, a pogotovo svima koji su s nama od samog početka emitiranja. Bez njihove podrške razvoj i lansiranje ove usluge ne bi bilo moguće.
  HBO Comedy će biti izvrstan dodatak glavnom kanalu HBO Adria

  SATELITV: Hoće li se HBO Comedy moći gledati samostalno, bez pretplate na HBO?
  HBO: Ne, HBO Comedy je dodatna prednost za naše pretplatnike. Ali sada i svi ostali imaju izgovor za pretplatiti se na HBO i gledati dva programa za cijenu jednoga.

  SATELITV: Osim kanala HBO, HBO Central Europe emitira i filmske programe Cinemax i Cinemax 2, planirate li ih uvesti na hrvatsko tržište?
  HBO: Trenutno radimo na osiguravanju filmskih prava kao prvog preduvjeta za uvođenje Cinemaxa. Planiramo njegovo uvođenje u bliskoj budućnosti ali je jako teško reći kada očekujemo početak emitiranja. Ista je situacija i sa Spektrumom, jako je teško uskladiti prava za emitiranje željenog sadržaja na tri tržišta.

  Na primjer: Recimo da želimo prikazati kultni fim na Cinemaxu ili vrhunski dokumentarac na Spektrumu. Zbog različitih datuma objavljivanja spomenutog materijala i razlika u tržištima naš film ili dokumentarac ima odobrenje za početak prikazivanja u Sloveniji i Srbiji ali u Hrvatskoj može biti prikazan tek za 6 mjeseci. Rezultat je takav da moramo taj film pomaknuti 6 mjeseci kasnije u rasporedu. Sada zamislite da taj film uopće nije dostupan za jedno od tržišta, takav film se nikada ne bi prikazao na našem programu, a mi moramo za taj isti film pronaći jednako kvalitetnu zamjenu. Imajte na umu da nam treba više od 300 filmova godišnje da bi imali dobar program te se nadam da je većini čitatelja jasno da je potreban ogroman trud i puno vremena kako bi se složio i uskladio kvalitetan program za naš regionalni feed. To je frustrirajući poroces ali naš programski odjel daje sve od sebe kako bi nam omogućio pokretanje novih kanala
  Iako se pregovara o ulasku filmskog kanala Cinemax i Cinemax 2 u ovu regiju, čini se da ih ipak nećemo vidjeti tako skoro

  SATELITV: Konkretno, kada možemo očekivati Cinemax i hoće li se dodatno naplaćivati?
  HBO: U regiji postoje različite strategije pozicioniranja Cinemaxa. Odluka o strategiji za Adria regiju će ovisiti prvenstveno o situaciji na tržištu u vrijeme uvođenja ove usluge. Valja naglasiti da je u većini slučajeva ponuda za trenutne HBO pretplatnike tzv. MaxPack koji uključuje HBO i Cinemax kanale vrlo mala nadoplata na postojeću cijenu HBO-a.

  SATELITV: Puno gledatelja se pita zašto nemamo kanal AXN Central Europe - imate li u planu njegovo uvođenje?
  HBO: Ovo je prvenstveno odluka AXN-a, s obzirom da mi samo zastupamo kanal, a ne emitiramo ga.
  AXN-ova odluka je da za sada neće ulaziti u Adria regiju.

  SATELITV: HBO je najavio plan proširenja svojeg edukativnog kanala Spektrum po svim zemljama gdje posluje, no nas nema na vidiku, hoće li se to promijeniti ili će nas Spektrum zaobići?
  HBO: Razvoj HBO-a je trenutno naša osnovna zadaća, razmatramo mogućnosti pokretanja Spektruma kako sa sadržajne strane tako i sa strane distribucije i troška. Trošak kanala je vrlo važna stavka u cijeloj priči. Smatram da trebamo biti objektivni i priznati sami sebi da je svako od naših tržišta u Adria regiji zasebno prilično malo, a istodobno zahtjeva lokaliziranu verziju programa koja nije jeftina. Pogotovo kada radite lokalizaciju vrhunske kvalitete na HBO način.

  SATELITV: Dakle, vjerujete da Spektrum nema perspektivu u Hrvatskoj ?
  HBO: Upravo suprotno, smatram da Spektrum ima izvrsnu perspektivu u cijeloj Adria regiji, naravno ako se odlučimo pokrenuti ga.
  Glavna prepreka za kanal Spektrum su TV prava

  SATELITV: Kako u Hrvatskoj nedostaje kvalitetan lokalizirani sportski kanal jeste li ikada razmišljali o tome da ga pokrene HBO Central Europe (npr. HBO Sports).
  HBO: Ne, HBO je prvenstveno poznavalac filma. Osim u američkoj originalnoj verziji HBO-a koji jedan dio programa posvećuje sportu osnovni fokus su nam filmovi i to radimo najbolje. Sport zahtjeva potpuno drugačiji pristup i investicije koje bi mogle ugroziti kvalitetu našeg filmskog sadržaja, a zadovoljstvo trenutnih pretplatnika nam je najviši prioritet.

  SATELITV: Možete li ukratko reći što će nuditi usluga HBO digital?
  HBO: HBO Digital je nova HBO usluga koja u biti predstavlja potpuno nov i uzbudljiv način gledanja televizije. Smatram da naš slogan Nismo televizija. Mi smo HBO. (Naravno jako nas vesele varijacije na temu na Satelitskom Forumu) u potpunosti opisuje ovu uslugu. Temelj HBO Digitala je tehnologija videa na zahtjev ali bazirana na pretplati. To znači da ne plaćate za pojedini film ili seriju koju gledate nego za određeni period tijekom kojeg vam HBO Digital omogućuje odabir više od 20 najboljih HBO sadržaja kao što su: HBO originalna produkcija, blockbusteri i naravno puno zanimljivih obiteljskih i dječjih filmova. U budućnosti planiramo ponudu proširiti s koncertima najvećih svjetskih glazbenika. HBO Digital je selekcija najboljih sadržaja koji se trenutno prikazuju na HBO-u uz epizode serija ili filmove koje ste u prošlosti propustili pogledati. Sadržaj se obnavlja svakog mjeseca pa uvijek imate kvalitetan izbor programa koje možete pogledati. Sve to čeka da pritisnete play, pauzu ili premotate dio programa kad god vi to poželite.

  SATELITV: Hoće li HBO Digital biti dostupan ekskluzivno za Max TV?
  HBO: Ovisi što smatrate pod ekskluzivno. Naime, trenutno je u našoj regiji jedino MAXtv platforma spremna za pokretanje ovakve usluge, ako ovu situaciju smatramo ekskluzivnom onda je odgovor pozitivan. Pritom valja napomenuti da je T-Com od samog početka podupirao pokretanje HBO Digitala te je razvoj i implementacija ove usluge unutar MAXtv-a rezultat iznimne svakodnevene suradnje među različitim odjelima naših kompanija. Nadamo da će ova usluga uskoro ugledati svjetlo dana.

  SATELITV: Hoće li HBO Digital nuditi mogućnost da se gledaju HD naslovi?
  HBO: Imamo određene planove koji predviđaju uvođenje HD sadržaja u HBO Digital u bliskoj budućnosti, ali ne i od samog početka rada usluge.

  SATELITV: Hoće li se HBO Digital dodatno naplaćivati i hoće li ga moći koristiti oni koji nisu pretplaćeni na HBO?
  HBO: Još uvijek razmatramo mogućnosti pretplate. Međutim, prilično smo sigurni da će usluga biti dostupna isključivo HBO pretplatnicima. Trenutno nam je primarni cilj pokretanje besplatnog testiranja usluge za HBO pretplatnike putem MAXtv-a. Ovaj besplatni probni rad će trajati sve dok usluga ne postigne punu funkcionalnost. Naša je ideja da HBO Digital bude besplatan HBO pretplatnicima bar godinu dana od pokretanja.

  SATELITV: Imate li plan u budućnosti emitirati kanal HBO (i ostale koji se pojave) u DVB-T mreži?
  HBO: Svaki distributivni kanal nam je interesantan, ako postoji dobra poslovna prilika ili partner koji bi distribuirao naš paket programa svakako bi razmotrili mogućnosti suradnje. Naravno, osnovni preduvjet za pokretanje na bilo kojoj platformi je kvalitetna zaštita (kodiranje) programa tj. osposobljenost za distribuciju pay-tv sadržaja.

  SATELITV: I za kraj, kakve programske novosti nam priprema HBO za jesen? Što ćemo gledati ?
  HBO: Jesen donosi ponešto za svakoga, mislim da će naši preplatnici biti zadovoljni kad pročitaju listu poslastica koje im spremamo za jesen. Jedno je sigurno – jesen na HBO-u neće biti dosadna!

  IGRA SKRIVAČA (HIDE AND SEEK) - TWENTIETH CENTURY FOX – horror – glume: Robert De Niro, Dakota Fanning, Famke Janssen, Elisabeth Shue
  ROBOTI (ROBOTS) - TWENTIETH CENTURY FOX – animirani film
  SRETNI LOUIE (LUCKY LOUIE) - HBO ENTERPRISES
  STARI RIM 2. sezona (ROME) - HBO ENTERPRISES
  O ZA OSVETU (V FOR VENDETTA) - WARNER BROS. – akcija - Natalie Portman, Hugo Weaving, Stephen Rea, Stephen Fry, John Hurt
  AUTI (CARS) - BUENA VISTA/DISNEY – animirani film
  POGODI TKO DOLAZI NA VEČERU (GUESS WHO) - TWENTIETH CENTURY FOX – komedija – glume: Bernie Mac, Ashton Kutcher, Zoë Saldaña, Judith Scott
  KRALJEVSTVO NEBESKO (KINGDOM OF HEAVEN) - TWENTIETH CENTURY FOX – povijesni – glume: Orlando Bloom, Liam Neeson, Eva Green, Martin Hancock
  SUPERMAN RETURNS - WARNER BROS. – akcija – glume: Brandon Routh, Kate Bosworth, James Marsden, Frank Langella
  DA VINCIJEV KOD (THE DA VINCI CODE) - COLUMBIA TRI-STAR/SONY – triler – glume: Tom Hanks, Audrey Tautou, Alfred Molina, Ian McKellen


  Ovim putem pozivamo sve pretplatnike da nam se i dalje javljaju sa svojim komentarima putem naše web stranice www.hbo.hr .

   Sada je: ned lip 24 2018, 05:53.