SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Migracija TPS-ovih pretplatnika na Astru - mogući problem

  Share

  tarik

  Broj postova : 120
  Registration date : 06.04.2007

  Migracija TPS-ovih pretplatnika na Astru - mogući problem

  Postaj by tarik on sri kol 01 2007, 18:23

  Koordiniranje na reviziju
  Migracija TPS-ovih pretplatnika na Astru - mogući problem
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 19:30

  Francuski Canal+ priprema se za probnu migraciju jednog dijela TPS-ovih pretplatnika sa satelita Hot Bird (13° istočno) na satelit Astra (19.2° istočno) odnosno na poziciju gdje će se ubuduće emitirati nova, zajednička platforma CanalSat.

  Nakon što svi pretplatnici novog CanalSata migriraju sa pozicije 13° istočno na 19.2° istočno, Canalsat će u potpunosti prekinuti emitiranje svoje platforme na Hot Birdu, a kapacitet će biti prepušten ostalim velikim platformama.

  Prema informacijama zastupnika paketa CanalSat, sve je spremno za probnu migraciju izabrane grupe TPS-ovih pretplatnika na novu satelitsku poziciju. No unatoč svim optimističnim najavama čelnici CanalSata su prema neslužbenim informacijama shvatili da migracija tolikog broja pretplatnika (preko 1.300 milijuna) TPS-a na Astru neće biti tako jednostavna operacija kako se na početku mislilo. Probno će se prebaciti oko 5000 pretplatnika, no francuski monteri satelitskih antena već sada shvaćaju da će migracija na Astru biti veliki problem.

  U dokumentaciji koju je Canal+ poslao pretplatnicima TPS-a nigdje se ne spominju prednosti koje pretplatnici dobiju migriranjem na Astru niti da će CanalSat u budućnosti prestati emitirati svoj signal na Hot Birdu, stoga je interes postojećih gledatelja da svoje antene prebace na drugu poziciju iznimno malen. Upravo zato "francuska migracija" bi mogla biti veći problem od očekivanog pogotovo zato što čak ni digitalni satelitski prijemnici ni jedne ni druge platforme međusobno nisu kompatibilni, a CanalSat po svemu sudeći nema namjeru uključiti TPS Crypt kodiranje na Astri.

  Zanimljivo je da je CanalSat mogao učiti od španjolskih ali i poljskih kolega. Prije nekoliko godina izvedena je migracija pretplatnika poljske platforme Wizja TV sa satelita Astra na Hotbird, nakon što je Wizju kupila Cyfra +. Nakon nekoliko mjeseci emitiranja na obje pozicije Cyfra + (tadašnja Nowa Cyfra+) izvela je praktički savršenu migraciju oko 250.000 pretplatnika Wizje TV na novu satelitsku poziciju. Malo kasnije spojili su se i paketi CanalSatellite Digital i Via Digital, no nakon što je nastao Digital+ SogeCable, vlasnik nove platforme zaključio je da im je isplatljivije emitirati na obje satelitske pozicije gdje su se donedavno emitirali Canal Satellite Digital (Astra) i Via Digital (Hispasat). Time je izbjegnut trošak koji bi nastao zbog eventualne migracije oko 700.000 pretplatnika Via Digitala na Astru ili 1.300.000 pretplatnika Canal Satellite Digitala na Hispasat.

  Dakako, trošak emitiranja na obje satelitske pozicije i dalje postoji, a eventualno pokretanje novih kanala zahtjeva dupli trošak (na svakom satelitu op.a).


   Sada je: sub tra 21 2018, 16:44.