SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  STV pokreće sportski kanal u visokoj razlučivosti

  Share

  tarik

  Broj postova : 120
  Registration date : 06.04.2007

  STV pokreće sportski kanal u visokoj razlučivosti

  Postaj by tarik on pet kol 03 2007, 02:17

  Digitalizacija
  STV pokreće sportski kanal u visokoj razlučivosti
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 0:01

  Slovačka televizija (STV) priprema se za ulogu nositelja u prijelazu sa analognog na digitalno zemaljsko emitiranje.

  Slično kao i u Hrvatskoj, javna televizija će u Slovačkoj također pokretanjem novih digitalnih kanala i uvođenjem novih tehnologija biti glavni nositelj digitalizacije. STV će prema dostupnim informacijama pokrenuti 2 programa. Jedan od najavljenih televizijskih projekata biti će posvećen sportu i emitirati će se u visokoj razlučivosti (HDTV). O tome su informirali Digimedia.sk i Medialne.sk

  Treći kanal STV koji trenutno nosi privremeno ime STV 3 započeti će sa emitiranjem za otprilike godinu dana kada započnu ljetne Olimpijske igre u Pekingu (u kolovozu 2008). Novi kanal će biti dostupan na satelitu, u kabelskim mrežama i u IPTV platformama. Emitiranje novog kanala u digitalnoj zemaljskoj mreži ipak neće biti moguće - zbog nedostatka kapaciteta. Sportski kanal STV mogao bi se emitirati u javnom DVB-T multipleksu koji bi prema sadašnjim projekcijama slovačkog regulatora mogao biti pokrenut tek 2011 godine.

  Na satelitu se sportski kanal STV može emitirati u distribucijskoj i DTH platformi SkyLink na satelitu Astra 3A / Astra 1D na 23.5° istočno, a nije isključena mogućnost da će se pojaviti u ponudi digitalnih satelitskih platformi UPC Direct i Digi TV. Od dvije navedene pay tv platforme jedino će UPC Direct biti spreman za emitiranje HDTV kanala slovačke televizije, a prvi HDTV kanali za UPC Direct najavljeni su već ove godine.

  STV će neke emisije emitirati u izvornoj HD kvaliteti, a ostatak programa koji je dostupan u "starom" formatu biti će konvertiran i prilagođen HDTV emitiranju. Za potrebe emitiranja u HDTV tehnici potrebno je nabaviti adekvatnu opremu, a STV trenutno na raspolaganju ima samo jednu HD kameru. STV za potrebe digitalizacije piprema dva kanala - gore navedeni sportski kanal u HD kvaliteti i još jedan kanal koji će od jutra do večeri emitirati dječji i obiteljski program, a navečer bi se emitirale dokumentarne emisije.

   Sada je: pon svi 28 2018, 06:38.