SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Discovery pokrenuo Discovery Finland i Discovery Hungary

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  Discovery pokrenuo Discovery Finland i Discovery Hungary

  Postaj by gaston33 on uto kol 21 2007, 03:35

  Discovery luduje
  Discovery pokrenuo Discovery Finland i Discovery Hungary
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 20:41

  Discovery Networks po svemu sudeći slijedi primjer Viacoma i MTV-a pa po cijeloj Europi pokreće lokalne verzije svojeg kanala Discovery Channel. Iako Discovery Channel postoji u gotovo svim zemljama u Europi on još uvijek nije dostigao onaj nivo lokalizacije koji je dostigao MTV.

  Discovery je danas prisutan u gotovo svim većim zemljama u Europi, a samo manje zemlje poput nas još uvijek nisu "zaslužile" svoju verziju Discovery-ja. Pa što je to novo spremio Discovery Channel, a da mi o tome moramo izvjestiti? Pokrenuli su kanal Discovery Channel Hungary koji je sa emitiranjem krenuo na satelitu Intelsat 12 na 45° istočno.

  Kanal se emitira na frekvenciji 11.591 GHz V, Symbol Rate 30000, FEC 7/8 Mpeg2 kodirano u sistemu PowerVU. Uz njega se na istoj frekvenciji emitiraju još i Discovery Historia, Discovery Iberia i Discovery HD Europe. Taj kanal se osim u Mađarskoj emitira i u još nekoliko zemalja u okolici: Hrvatskoj, Sloveniji, Bugarskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Češkoj, Slovačkoj i Bosni i Hercegovini. Discovery Channel Hungary je lokaliziran na 4 jezika: na mađarski, češki, srpski i bugarski.

  Još jedan novi Discovery Channel sa emitiranjem je krenuo također nedavno - prije par dana. Riječ je o finskoj verziji Discovery Channela koja se programski niti malo ne razlikuje od ostalih Discovery Channela iz Skandinavije. Promjena u odnosu na druge Discovery kanale je doduše - vizualna. Discovery Channel Finska emitira se na satelitu Thor 2 na 0.8° zapadno, kodirano u sistemu Conax na frekvenciji 11.229 GHz H, Symbol Rate 24500, FEC 7/8 Mpeg 2 Conax.

  I nakon svega moramo se zapitati kada ćemo napokon vidjeti hrvatski titl na Discovery Channelu? Borba za hrvatski titl na tom kanalu nastavlja se i dan danas, a traje već više od dvije godine od kada je domaći paket See More pokušao uvesti lokalizaciju, no neuspješno. Jedan od neuvjerljivih razloga koji su prema neslužbenim informacijama dolazili iz sjedišta Discovery Channela u Londonu je taj da na postojećim transponderima (na Siriusu na 5° istočno) koje Discovery koristi za distribuciju nema dovoljno prostora da bi se uveo hrvatski titl na Discovery (za titl treba oko 100 kilobita /s op.a).

  Danas je situacija takva da je Discovery u Hrvatskoj više nije popularan onoliko koliko je bio popularan prije nekoliko godina. Danas, kada gledatelji mogu birati između kanala kao što su National Geographic, Zone Reality, Viasat Explorer, Viasat History i Discovery Channela izbor je više nego jednostavan - prva četiri su lokalizirani na hrvatski jezik pa onda Discovery-ju možemo postaviti jedno jednostavno pitanje: što se čeka?

   Sada je: pon lip 18 2018, 20:14.