SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Rumunjski provider MAX TV uskoro sa četvrtim transponderom

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  Rumunjski provider MAX TV uskoro sa četvrtim transponderom

  Postaj by gaston33 on sub kol 25 2007, 19:16

  Sa petero je pjesma drugačija...
  Rumunjski provider MAX TV uskoro sa četvrtim transponderom
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 15:12

  Rumunjske digitalne satelitske platforme i dalje rastu i povećavaju svoju ponudu. Nakon što je novi transponder aktivirao Digi TV (Intelsat 10-02 na 1° zapadno) malo kasnije isti je potez napravio i paket Dolce od RomTelecoma koji se emitira na Hellas Sat satelitu na 39° istočno.

  Digi TV na novom transponderu emitira pet već manje-više poznatih kanala AXN Sci Fi, AXN Crime, B92, TVR Cultural i Halozat TV, a emitira se i 8 identifikacija SVC 6 - SVC 13 što znači da još uvijek nije odlučeno koji će biti ostalih 8 kanala koji će popuniti transponder. Spomenimo da se na SVC 9 emitira mađarski kanal MUSICMAX i MUSICMAX Adult.

  Digi TV nije dugo trebao čekati na reakciju najvećeg konkurenta u toj zemlji - Dolce platforme koja je na Hellas Sat aktivirala ukupno peti transponder na kojem se emitira desetak test kanala. Očekuje se da će se u Rumunjskoj najveća borba za prevlast voditi upravo između Dolce i Digi TV. Dolce ima impresivan rast pretplatnika - ako nastave ovim tempom do kraja godine bi mogli imati više od 400.000 korisnika za samo godinu dana! Dolce već sada nudi nekoliko kanala koje Digi TV nema u svojoj ponudi, a spomenut ćemo Cinemax 2, HBO Comedy ili MTV Base, MTV Two i VH-1 Classic. Naravno i Digi TV ima svoje adute - DigiFILM 1 i DigiFILM 2 (PPV kanali).

  Treća platforma koja će proširiti svoju ponudu će biti MAX TV koji je projekt kabelske kompanije Digital Cable Systems (DCS) koji je za proširenje svoje platforme odabrao Scopusovu tehnologiju. Scopus će za Max TV postaviti četvrti transponder za uplink u Bukureštu. DCS okuplja oko četrdesetak kabelskih kompanija iz Rumunjske koji su zajedničkim snagama lansirali DTH platformu MAX TV na ljeto 2005 godine, jednu od ukupno pet DTH platformi na tom tržištu. MAX TV emitira najveći dio ponude na satelitu Sirius 2 na 5° istočno, kodirano u sistemima Viaccess i Conax, a manji dio ponude (no vrlo atraktivan) emitira se na Eutelsatu W2. Dio kanala se emitira i sa Hot Bird satelita na 13° istočno.

  Ostale dvije platforme u Rumunjskoj, Boom TV i Focus Sat nisu najavile nikakva proširenja ponude za sada.
  (Broadband TV News)

   Sada je: uto srp 17 2018, 22:12.