SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Total TV dobiva konkurenta u Sloveniji: UPC Direct?

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj postova : 1202
  Registration date : 12.03.2007

  Total TV dobiva konkurenta u Sloveniji: UPC Direct?

  Postaj by Admin on ned kol 26 2007, 01:49

  I UPC se širi
  Total TV dobiva konkurenta u Sloveniji: UPC Direct?
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, prije 2 dana u 14:52

  Čini se da će se situacija sa DTH platformama u ovoj regiji dodatno zaoštriti. Naime prema pisanju BroadBand TV News portala, Kudelski Nagravision potvrdila je nekoliko informacija koje su se proteklih nekoliko tjedana provlačile po raznim portalima i medijima.

  Prva od informacija koju je Kudelski potvrdio je da će platforma UPC Direct ubrzo početi koristiti kodni sustav Nagravision. Potvrda o korištenju Nagravisiona kod UPC Directa uslijedila je nakon što se na većem broju kanala u UPC Direct paketu uz kodiranje Cryptoworks pojavila i Nagra2. Nagravision 2 kao kodiranje će se za potrebe DTH distribucije (DTH - Direct To Home odnosno satelitska distribucija) koristiti u Češkoj Republici, Slovačkoj i Sloveniji.

  Dakle, druga informacija koju je Kudelski neizravno potvrdio je da će UPC Direct uskoro započeti sa radom u susjednoj Sloveniji i tako izravno konkurirati platformi Total TV čiji paket Total TV Slovenija još uvijek nije započeo sa službenim radom. To bi značilo da će UPC uskoro morati aktivirati novi transponder na satelitu Astra (19.2° istočno) ako želi ponuditi adekvatnu ponudu za slovensko tržište, a ona bi morala sadržavati kanale kao što su HBO Adria, HBO Comedy, SportKlub, Kanal A, POP TV, TV 3 i kanale RTV Slovenije. Ostatak kanala kao što su Travel Channel, Viasat Explorer, Viasat History, Discovery Channel i National Geographic UPC direct već emitira na svojim transponderima pa to neće predstavljati preveliku prepreku na širenje u Sloveniju.

  Ova informacija mogla bi potaknuti Total TV da ubrza svoje planove za slovenski paket no problem bi mogao predstavljati upravo UPC Telemach, najveći kabelski operator u toj zemlji koji broji više od 125.000 korisnika i koji najvjerovatnije stoji iza proširenja UPC Directa na Sloveniju. UPC Telemach nedavno je postao vlasnik Ljubljanskog Kabela.

  No unatoč svemu postavlja se pitanje dali je UPC Direct spreman riskirati sa ulaskom na Slovensko tržište, napokon na primarnim tržištima te platforme (Češka, Slovačka, Mađarska) ta platforma zadnjih godinu dana vodi bitku sa paketom Digi TV koji na svim tržištima bilježi znatno veći uspjeh od UPC Directa. UPC Direct s druge strane gubi na broju pretplatnika u Mađarskoj i Češkoj, a njihov broj blago raste u Slovačkoj, a nešto značajnije u Rumunjskoj gdje je UPC vlasnik paketa FOCUS SAT.

   Sada je: ned srp 22 2018, 11:54.