SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Nagravision 3 u "điru"

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  Nagravision 3 u "điru"

  Postaj by gaston33 on čet ruj 20 2007, 19:40

  Kudelski ide braniti svoju čast
  Nagravision 3 u "điru"
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 15:04

  Prošlo je puno vremena otkada je kodni sustav Nagravision 2 pao i pritom napravio velike probleme svojim vlasnicima - švicarskoj grupaciji Kudelski koja je i vlasnik sistema. Naime, kako vama zvuči reklama "imamo dobar sustav kodiranja, ali nažalost, sve platforme koje kodiraju u njemu dostupne su piratskim putem".

  Ne zvuči ohrabrujuće, zar ne? Pa tako i nije neočekivana (a i ne smije biti) informacija iz naslova. Naime - prema najavama ali i prema informacijama iz brojnih drugih stranih medija, Kudelski u suradnji sa svojim klijentima kreće u masovnu operaciju koja se naziva Nagravision 3, a ona uključuje implementaciju novog, jačeg i boljeg sustava kodiranja ( u odnosu na Nagravision 2, dakako ) te zamjenu postojećih pretplatničkih kartica.

  Prvi od paketa koji će promijeniti stare kartice u nove "Nagra 3" kartice je TV Cabo, a koji broji oko 350.000 korisnika svoje DTH usluge na Hispasat satelitima na 30° zapadno. Primjer TV Caba će slijediti i španjolski Digital + koji je također neslužbeno najavio koketiranje sa novim Nagra sistemom, a službenu potvrdu da će migrirati sa Nagravisiona 2 na Nagravision 3 dao je i poljski Cyfrowy Polsat koji je najavio i konkretne datume - zamjena kartica će započeti uskoro, a trebale bi biti završene tijekom iduće godine. Pošto Polsat broji više od 1.7 milijuna pretplatnika (što regularnih što prepaid) očigledno je da će zamjena kartica potrajati.

  Neslužbeno saznajemo i da je Digi TV najavio svoj prelazak na Nagravision 3 kartice no bez konkretnih rokova. Njemački paket Premiere još uvijek se nije izjasnio oko prelaska na novi, sigurniji sustav kodiranja no ako se držimo logike, zamjena postojećih kartica za nove kvalitetnije je neizbježna - to je samo pitanje vremena.

  Nagravision 3 je prema komentarima onih koji su već "ispitali" nove Nagra 3 kartice od portugalskog paketa TV Cabo potpuna nepoznanica. No slični komentari su se mogli čuti i za Nagravision 2 sistem kada je prvi puta predstavljen širokoj javnosti, a rezultat njegove nepoznanice vidimo danas - gotovo svi paketi u Nagri 2 su dostupni piratskim putem (izuzev nekih manjih kao što je Mediaset odnosno Mediaset Premium). Tako da će Nagra 3 svoje pravo lice pokazati tek s vremenom, ako se pokaže da je sustav napokon siguran u toj mjeri da će platforme koje ga koriste imati bezbrižan razvoj u dogledno vrijeme tada će klijenti Kudelskog biti itekako zadovoljni. Nezadovoljni bi mogli biti brojni korisnici emulatora koji u ovim trenucima, blago rečeno - uživaju u bezbroj kvalitetnih kanala koje nude dotične platforme.

  Dakle, era sljedeće generacije kodiranja je krenula korak dalje - započela je sa Irdetom 3, potom je uslijedio Viaccess 3.0, a sada je na red došla i Nagravision 3. Tko je sljedeći?

   Sada je: pon lip 18 2018, 20:12.