SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  U Bugarsku uskoro stiže MGM Channel

  Share
  avatar
  Admin
  Admin

  Broj postova : 1202
  Registration date : 12.03.2007

  U Bugarsku uskoro stiže MGM Channel

  Postaj by Admin on sri ruj 26 2007, 17:42

  Novi filmski kanal u Bugarskoj
  U Bugarsku uskoro stiže MGM Channel
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 18:14

  Bugarsko će televizijsko tržište uskoro biti obogaćeno sa jednim novim filmskim kanalom, a riječ je o popularnom kanalu MGM Channel koji je potpisao ugovor sa kabelskom televizijom Eurocom.

  Kanal će se naravno emitirati sa bugarskim titlovima, a emitirati će veliki broj filmova iz arhive Metro Goldwyn Mayera. Start se očekuje idućeg mjeseca, a još uvijek nije poznato hoće li krenuti sa emitiranjem u nekoj od Bugarskih platformi (BulsatCom ili ITV).

  Start emitiranja ovog kanala u Bugarskoj rezultat je agresivne i uspješne ekspanzije ovog kanala na tržištima središnje i istočne Europe. MGM je krajem 2004 godine krenuo sa emitiranjem na ruskom jeziku, a emitira se i u sklopu platforme NTV Plus (Eutelsat W4). Kasnije je sa emitiranjem krenula i "CE" verzija kanala koja je dostupna u Češkoj Republici, Slovačkoj, Mađarskoj i Rumunjskoj, a Poljska je zahvaljujući suradnji grupacije ITI, platforme N i MGM Channela dobila HD verziju navedenog kanala.

  U Češkoj, Slovačkoj i Mađarskoj MGM Channel se emitira ekskluzivno preko platforme UPC Direct na 19.2° istočno, a dostupan je i u kabelskim mrežama. U Rumunjskoj se kanal emitira također ekskluzivno za UPC-ov Focus Sat na satelitu Thor 2/3 na 0.8° zapadno, kodirano u sistemu Conax, a dostupan je i u kabelskim mrežama.

  Iako je Bugarska relativno malo tržište u usporedbi sa većinom njezinih susjeda ipak se može pohvaliti sa više nego impresivnom fleksibilnošću medijskoga prostora koji se iz mjeseca u mjesec proširuje i nudi sve veći broj tv kanala preko različitih distribucijskih platformi. Bugarska (za razliku od nas) ima lokalizirane neke od najpoznatijih svjetskih kanala kao što su Discovery Channel, Discovery Science, Discovery Civilisation, a više nego poznat nam je FOX Life i FOX Crime koji se za potrebe cijele regije emitira upravo iz Sofije. Upravo zahvaljujući tolikoj fleksibilnosti ali i penetraciji kabelske televizije (smatra se da kabelska televizija dopire do više od milijun kućanstava) Bugarska je vrlo primamljivo tržište za nove ali i stare igrače.


   Sada je: pon lip 18 2018, 20:14.