SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Irdeto 2 u potpunosti razvaljen?

  Share
  avatar
  explosiv

  Broj postova : 42
  Registration date : 18.05.2007

  Irdeto 2 u potpunosti razvaljen?

  Postaj by explosiv on uto stu 27 2007, 05:44

  Prema informacijama njemačkog magazina Digital Fernsehen, jedan od najpopularnijih i najraširenijih sustava kodiranja na svijetu, Irdeto Access 2 u potpunosti je pokleknuo pod hakerskim napadima. Naime, prema informacijama koje donosi DF, ključne informacije procurile su ovog vikenda što znači da ne bi trebalo proći puno vremena do izlaska prvih emulatora.

  No pitanje je hoće li prvo hack biti dostupan ekskluzivno za neku komercijalnu piratsku karticu koja će se prodavati za popriličnu slotu eurića (izgledna verzija) ili će Irdeto 2 biti pušten na bezbroj emulatora (manje izgledna verzija).

  Prema informacijama DF-a, hakeri su uspjeli iščitati i analizirati kompletan gamma card operativni sustav od Irdeto 2 kartica (op.a. GammaCard je treća generacija), ali informacije govore da se ovaj hack proširio i na Irdeto 2 kartice verzije 4 i 5 koje su također u opticaju, a tu je riječ i o najmodernijim "epsilon" karticama. Ukoliko je ova informacija koju donosi DF istinita, samo je pitanje vremena kada će izaći neka komercijalna kartica ili emulacija Irdeto 2 sistema.

  Sustav kodiranja Irdeto 2 koristi nemali broj kanala u Europi: nizozemski Canal Digitaal Sateliet, grčka Nova Hellas, a koriste ga i RTV Pink, MCT Sex i još neki manji kanali.

  Digital Fernsehen uglavnom je pouzdan izvor ovu informaciju ćemo uzeti sa određenom rezervom prije svega zato što je ipak malo previše senzacionalna (op.a.: hakirane 3 različite generacije Irdeto kodiranja, možda ipak malo preambiciozno).

  (Digital Fernsehen)

   Sada je: pon svi 28 2018, 10:25.