SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Slovačka televizija priprema 2 nova kanala

  Share
  avatar
  Boki
  Moderator

  Broj postova : 309
  Registration date : 13.03.2007

  Slovačka televizija priprema 2 nova kanala

  Postaj by Boki on pon ožu 19 2007, 17:17

  Slovačka televizija (STV), javna RTV poput HRT-a kod nas, biti će potpora razvoju digitalne zemaljske televizije u toj zemlji te ima u planu pokrenuti dva nova usko specijalizirana tematska kanala - sportsku televiziju STV 3 te informativni kanal STV 4.

  Dva nova tematska kanala emitirat će se u sklopu "javnog" digitalnog zemaljskog multipleksa koji će biti u vlasništvu Slovačke Televizije. STV3 - prvi od dva nova programa koje sprema STV sa emitiranjem će krenuti iduće godine, odnosno u godini olimpijskih igara u kineskom Pekingu, a pošto je riječ o sportskom programu godina starta nije mogla biti bolja.

  U Slovačkoj se sve veće televizije spremaju na prijelaz iz analognog na digitalno emitiranje, a koji će započeti već početkom 2008 godine. Programi STV 1 (Jednotka), STV 2 (Dvojka), JOJ, Markiza i TA3 pojavit će se u zajedničkom multipleksu. Komercijalne televizije neće protestirati zbog najavljenog "javnog" multipleksa sa četiri kanala javne televizije, a STV će do početka emitiranja novih kanala dopustiti da se u tom multipleksu uz njihova dva kanala emitiraju i komercijalne televizije.

  Proces prelaska na digitalnu zemaljsku TV u cijeloj bi Europi trebao biti okončan do 2012 godine, a to je termin koji je Europska unija preporučila svim svojim zemljama članicama.

  U Hrvatskoj je najavljen sličan razvoj događaja kao u Slovačkoj: javni i komercijalni kanali koji se trenutno emitiraju u istom multipleksu diljem zemlje trebali bi u najskorije vrijeme biti razdvojeni na dva dijela: HRT-ov multpleks i komercijalni multipleks. HRT-ov multipleks trebao bi sadržavati 4 do 5 kanala, uz postojeća dva kanala HRT-a HRT1 i 2 u njemu bi se prema najavama uskoro bivšeg ravnatelja HRT-a Mirka Galića trebala emitirati i dva tematska kanala koje će HRT najvjerojatnije pokrenuti u sklopu digitalizacije. U tom procesu postojeći kanal HRT + trebao bi se transformirati u kanal atraktivan gledateljima i oglašivačima. U komercijalnom multipleksu emitirat će se kanali RTL Televizija i Nova TV te će biti raspisani natječaji za 2 nova komercijalna kanala sa nacionalnom pokrivenošću.  Izvor: Parabola.cz

  Autor teksta: SateliTV Redakcija

   Sada je: pon lip 18 2018, 19:54.