SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  Innovative - mali zmaj iz Forteca

  Share
  avatar
  gaston33
  Moderator

  Male Broj postova : 806
  Age : 41
  Localisation : Montenegro
  Emploi : dess
  Loisirs : sdfds
  Registration date : 12.03.2007

  Innovative - mali zmaj iz Forteca

  Postaj by gaston33 on sub tra 21 2007, 17:48  Fortec Star Europe na našem je tržištu unatoč maloj količini prijemnika ostavio prilično dobar dojam, a nakon dugo izbivanja čini se da se ta tvrtka ponovo želi probiti na tržište sa svojim prijemnicima te su javnosti prezentirane brojne nove serije prijemnika - od HDTV pa sve do najobičnijih SDTV prijemnika
  VIDEO: fortec innovative

  U naše je ruke iz Nizozemske stigao prijemnik "Innovative" koji na prvi pogled ne otkriva ništa spektakularno, solidan dizajn kućišta i dimenzije poput dva Dreamboxa DM500 govore da je riječ o "staroj" gardi prijemnika koji ne štede na prostoru. Prvi pregled uređaja otkriva čitač kartica, a uređaj se predstavlja kao "CAS" embedded. Kako nije naznačen niti jedan sustav kodiranja to bi značilo samo jedno - univerzalni čitač kartica.

  Fortec Innovative, straga

  Sprijeda još možemo naći nekoliko gumbova za navigaciju kroz listu kanala u slučaju da izgubite daljinski (no ako vam se ovo desi, budimo realni - većina će radije kupiti novi prijemnik nego živjeti bez daljinskog). Straga je situacija malo šarenija, uz dva standardna scart video izlaza, imamo SPDIF, video i audio composite i konektor za 0/12 V. Za one sa starijim televizorima tu su i RF in / out konektori. Za transfer podataka koristi se RS232, a naravno tu su i neizbježni LNB IN i LOOP Out konektori. Na prvi pogled rekli bismo da je to sve, no pogledamo li samo malo bolje vidjet ćemo da se straga nalazi i jedan izbočeni dio kojeg je potrebno otkriti - i voila, otkrili smo jedan skriveni konektor - ethernet! Naravno da se ovaj konektor službeno nigdje ne spominje, no službeni je stav Forteca da je to konektor sa kojim se možete spajati na Internet i skidati najnoviji softver. Naravno, sve to da zaobiđete RS 232.
  Skriveni Ethernet - zgodno
  Pregled liste kanala

  Kako Ethernet konektor jednostavno "zrači" odlučili smo na Internetu malo istražiti o Innovative receiveru i tom konektoru. Dakako, nije dugo trebalo da pronađemo neslužbeni software koji maksimalno iskorištava mogućnosti mreže. Dalje od toga nećemo ići Wink.

  Kartice
  Uspješno dekodirani kanali

  Spajanjem uređaja na TV prijemnik prvo što ćete primjetiti je brza instalacija sustava, ona vam može pomoći da u kratkom roku podignete prijemnik no ipak se preporuča korak-po-korak instalacija gdje se može konfigurirati puno više stvari. U izborniku uređaja primjetili smo da ima i hrvatski kao jezik titlova, hrvatski kao primarni audio na kanalima ili pak hrvatski titl kao primarni - pohvalno! Skeniranje kanala je vrlo brzo, a spomenimo da uređaj podržava DiSEqC 1.2 i USALS te se vrlo precizno pozicionira na željenu poziciju (uvjet je dakako, da ste ispravno podesili elevaciju i početnu poziciju antene prije nego što ste priključili Innovative). Ono što nas je itekako obradovalo je opcija "Blind Scan" - ukratko, "skeniranje naslijepo" omogućava da uređaj bez poznavanja parametara određenog transpondera pronađe signal. Naravno, nakon što smo to pokušali testirati stigao je hladan tuš - opcija trenutno nije dostupna. Izgleda da ćemo na Blind scan morati čekati u nekim novijim verzijama softvera. Dostupna je i pretraga kanala prema PID-ovima što bi moglo biti korisno feedhunterima.
  Nažalost, nema podrške za DVB titlove

  Nakon skeniranja odlučili smo provjeriti koje kartice prepoznaje čitač kartica: prepoznate su sve (Viaccess, Nagravision, Mediaguard, Conax) koje smo testirali no iznimka je da Nagravision kartice ne rade odnosno ne otvaraju niti jedan kanal zbog neispravnih Box Key i RSA podataka (koje, usput rečeno ni nemamo gdje upisati).
  Skeniranje je vrlo brzo
  Blind scan - nažalost ipak ne!

  Tuner uređaja je vrlo dobar odnosno ne zadaje nikakve probleme prilikom skeniranja određenih frekvencija, dakle nećete imati problema kod skeniranja nekih satelita ili frekvencija (npr, RTL na Eutelsat W2). Naravno, kao i uvijek moramo napomenuti da bi bilo poželjno da u normalnim okolnostima lovite signal sa tog satelita, inače nema pomoći. Uređaj ima upisanu vlastitu listu satelita i frekvencija, no naravno sve ih možete mijenjati, brisati ili dodavati nove preko prilično jednostavnog editora, jedino što je takva procedura podosta sporija od editiranje liste kanala putem računala. Editor omogućava i brisanje svih kanala prema pojedinom satelitu ili brisanje svih kanala i svih satelita istodobno. Korisno ako želite listu kanala očistiti od starih kanala.
  Podešavanje konfiguracije

  Prijemnik ima vlastiti teletekst procesor, no moguće ga je pratiti i preko teletekst procesora na televizoru, pošto uređaj podržava i VBI. Uređaj podržava teletekst titlove no nažalost podrška za DVB titlove ne postoji, tako ćete npr vidjeti titlove na skandinavskim kanalima, ali na Digi TV neće biti identifikacije niti jednog titla, šteta.
  Innovative podržava i hrvatski jezik

  Kao i svaki prijemnik "nove" generacije i Innovative ima igre i dodatne aplikacije. Innovative kao jedinu igricu nudi Tetris, a kao dodatne aplikacije Biorythm i Calendar. Solidno za ubiti vrijeme ako nemate signala sa satelita.
  Dobri stari Tetris

  Lista kanala se može podijeliti u nekoliko kategorija, prema sustavu kodiranja, prema provideru, prema satelitu ili abecedno, a tu je i sveprisutna lista omiljenih kanala. Ostale mogućnosti prijemnika nećemo previše istaći no nabrojat ćemo ih: opcija Zoom (zumiranje u neki specifičan kadar slike) roditeljski nadzor (zaključavanje kanala nepodobnih za malodobne) te funkcije kao Data Download, Factory reset, odabir izlaznog video formata, podešavanje konfiguracije satelita i LNB-a. Daljinski upravljač je vrlo dobar, no neke su tipke mogle biti malo sretnije raspoređene, no s obzirom na dobar ergonomski oblik daljinskog vrlo brzo ćete se naviknuti na njega.
  Ovo je prvo što ćete vidjeti nakon što uređaj uključite u struju

  Uređaj se unatoč našem divljanju nije niti jednom uspio srušiti niti zablokirati što znači da je softverski napravljen besprijekoran posao, a na kraju krajeva uređaj bez dobre softverske podrške u današnje vrijeme nema što tražiti na tržištu. Fortec Innovative je imao tek nekoliko mana koje se mogu smatrati beznačajnima no pošto se radi tek o softverskim nedostacima, možemo se nadati da bi se u budućnosti i to moglo ispraviti te bi uređaj mogao postati još bolji.

  Karakteristike:
  -------------
  MultiCAS čitač kartica
  2Xscart
  Audio / Video Composite
  RS 232
  RF in i RF out
  0/12 V
  SPDIF
  LNB In / LNB Loop
  Ethernet

  Dimenzije: 290 (širina) x 245 (dubina) x 55 (visina)

  Pozitivno:
  ---------
  Stabilnost, čitač kartica, tuner, Ethernet

  Negativno:
  ----------
  Nema DVB titlova, nepotrebno je uključen Blind Scan

  Ukupna ocjena: 9/10
  Ustupio: Fortec EU - The Netherlands
  Web: www.fortecstar.com [/center]

   Sada je: pon svi 28 2018, 10:31.