SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  I Digi TV dostupan piratskim putem

  Share

  tarik

  Broj postova : 120
  Registration date : 06.04.2007

  I Digi TV dostupan piratskim putem

  Postaj by tarik on sub srp 28 2007, 18:56

  Potpuni kolaps Nagre 2
  I Digi TV dostupan piratskim putem
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, jučer u 18:17

  Čini se da su loša vremena dostigla i rumunjsku platformu Digi TV, najvećeg davatelja usluge DTH pay televizije putem satelita na području jugoistočne i središnje Europe.

  Digi TV je jedini pay tv provider koji je kodiran u sistemu Nagravision 2, a da je izuzetno dugo vremena (gotovo 2 i pol godine) odolijevao piratima. Nažalost čini se da će i Digi TV početi proživljavati istu sudbinu kao što je već dugo vremena proživljavaju Digital +, Premiere, TV Cabo, a odnedavno i Cyfrowy Polsat, a to je borba sa piratstvom.

  Naime, na većini satelitskih uploada pojavili su se ključevi koji otvaraju Digi TV preko modula Diablo Stealth, a prema nekim (nepotvrđenim) informacijama Digi TV je moguće u cijelosti dekodirati i preko patchiranog digitalnog satelitskog prijemnika AzBox. Za razliku od originalnih kartica koje Digi TV daje pretplatnicima, sa modulom Diablo Stealth moguće je dekodirati kompletnu ponudu Digi TV-a, dakle ukupno oko 140 tv kanala iz svih zemalja gdje Digi TV posluje, a to su Rumunjska, Češka, Mađarska, Slovačka, Srbija i Hrvatska. Piratskim putem se otvaraju i PPV kanali DigiFilm 1 i 2 koji su namijenjeni samo Rumunjskom tržištu.

  Kako Digi TV prema zadnjim informacijama u opticaju ima više od 2 milijuna pretplatničkih kartica (preko 1,5 milijuna u Rumunjskoj i više od 500.000 u Mađarskoj i Slovačkoj), teško da razmišljaju o mogućoj zamjeni kartica koja bi spriječila daljnju piratizaciju platforme. Zamjena pretplatničkih kartica izuzetno je skupa investicija - ako uzmemo u obzir da se izgubljena kartica plaća više od 200 kn, nije teško izračunati da bi zamjena svih pretplatničkih kartica Digi TV koštala preko 400 milijuna kuna!

  Iako je Nagravision u više navrata pokušao spriječiti piratiziranje paketa koje štiti - poglavito sa raznoraznim patchevima nad karticama, to se pokazalo kao prilično neuspješna metoda. Što će Kudelski (vlasnik kodiranja Nagravision op.a) poduzeti po ovom pitanju? Jesu li u Švicarskoj uopće svjesni činjenice da se sve i jedan paket koji Nagravision štiti u Europi može gledati bez originalne kartice i da im sustav kodiranja puca po šavovima? Svim platformama koje koriste Nagravision 2 sustav kodiranja trenutno je preostala samo vrlo česta zamjena ključeva na karticama ili krpanje kartica sa novim zakrpama. Moguće je da će najnoviju zakrpu za Nagra 2 kartice pod imenom AC5 Digi TV pokušati implementirati puno prije no što je to bilo planirano.


   Sada je: ned svi 27 2018, 04:11.