SAT MONTENEGRO

SatMontenegro Pretrazivac

Прилагођена претрага

Rezultati Pretrage

BULSAT 060400 04 2D5D4C1442E561A99983E7571363E69C

EX YU TV PROGRAM


  ProSiebenSat.1 kupio SBS Broadcasting i uvodi nove kanale u

  Share

  tarik

  Broj postova : 120
  Registration date : 06.04.2007

  ProSiebenSat.1 kupio SBS Broadcasting i uvodi nove kanale u

  Postaj by tarik on pon srp 02 2007, 16:58

  Medijski div
  ProSiebenSat.1 kupio SBS Broadcasting i uvodi nove kanale u Njemačkoj
  Autor teksta: SateliTV Redakcija, danas u 0:00

  Prošlog tjedna u Europi se dogodilo nešto vrlo značajno: grupacija ProSiebenSat.1 kupila je SBS Broadcasting te tako postala drugi najveći TV operater u Europi - odmah iza RTL Grupe.

  Kupnja SBS-a od strane ProSiebenSat.1 ne čudi jer je i jedna i druga tvrtka imala iste vlasnike (investicijske fondove Kohlberg Kravis Roberts iz SAD-a i Permira Advisers iz Velike Britanije) i to nakon što su vlasnici SBS-a prošle godine preuzeli 50.5 % udjela u ProSiebenSat.1 od starog vlasnika Haima Sabana. ProSiebenSat.1 kupio je SBS Broadcasting za nevjerovatnih 3.3 milijarde eura. Tako je stvoren jedan od najvećih medijskih koncerna u Europi, a koji u svojem vlasništvu ima više od 48 TV i 22 radio kanala od čega se 24 TV kanala emitiraju u FTA obliku, dok se ostala 24 tv kanala emitiraju isključivo kao plaćena televizija. Zahvaljujući spajanju sa SBS-om, nova će grupacija imati pristup brzo rastućim tržištima gdje je SBS prisutan, a između ostaloga smanjit će se troškovi proizvodnje i povećati prihodi od reklama.

  Novi će medijski div u svojem "zagrljaju" imati kanale kao: ProSieben, Sat.1, Kabel1, Sat.1 Comedy, Kabel1. Classics, SBS 6, NET 5, Veronica, Kanal 5, Kanal 4, The Voice (S/D/F/N), SBS net, TV Norge, Kanal 5 (Sweden), Kanal 9, VT4, Vijf TV, TV2, Prima TV, Kiss TV te cijeli spektar pay tv kanala koji formiraju CANAL + Scandinavia. Kako su mnogi SBS-ovi kanali na tržištima skandinavije itekako uspješni, ProSiebenSat.1 će neke od njih pokušati uvesti na Njemačko tržište, a prvi od njih bi trebali biti glazbeni kanal The Voice i jedan kanal za žene. SBS je zabilježio velik uspjeh sa svojim glazbenim kanalom The Voice koji je prisutan u svim skandinavskim zemljama i Bugarskoj, a trenutno je vodeći glazbeni kanal u Danskoj, Švedskoj, Norveškoj
  i Finskoj, a zbog toga itekako zagorčava život MTV-u.

  SBS je također uspješan kod pokretanja "kanala za žene". Prvi takav kanal bio je nizozemski Net 5, a kojem se nešto kasnije pridružio i VijfTV iz Belgije. U Skandinaviji je sličan format primjenjen na kanalu "TV Danmark" koji je potom preimenovan u Kanal 4.

  Sjedište nove, združene tvrtke bit će u Münchenu. Dakako, zbog iznimno velikog ulaganja u kupnju SBS Broadcastinga, smatra se da je ProSiebenSat.1 sada financijski prilično oslabljen te će u narednim mjesecima fokusirati na stabilizaciju svojeg poslovanja, na rezanje suvišnih troškova i na izbjegavanje svih dodatnih akvizicija.

  (BroadBand TV News / Poslovni Dnevnik / Parabola.cz)

   Sada je: ned lip 24 2018, 05:58.